Karamel ijskoffie
Karamel ijskoffie
Een heerlijk
verkoelende ijskoffie is vandaag onmisbaar! Daarom geven wij je een recept voor
een lekkere karamel ijskoffie.
Recept voor 2
ijskoffies
Benodigdheden:
-
Blender die ijs kan crushen
-
2 dubbele espresso’s (Tip: gebruik VreugdEspressobonen voor een frisse, sprankelende traktatie!)
-
100 ml gecondenseerde melk
-
2 theelepels vanillesuiker
-
Karamelsaus
-
10 ijsblokjes
-
Opgeklopte slagroom
Bereidingswijze:
Stap 1:
Zet twee dubbele espresso’s. Maak de koffie zoeter met
behulp van vanillesuiker. Roer de suiker door de koffie tot het gesmolten is.
Voeg daarna wat karamelsaus toe. Ook dit moet goed smelten.
Stap 2:
Laat de espresso’s goed afkoelen en zet het ongeveer 2 uurtjes in de koelkast.
Stap 3:
Wanneer de koffie genoeg is afgekoeld kan de koffie in de
blender. Voeg hier de gecondenseerde melk en ijsblokjes aan toe. Mix het geheel
tot de ijsblokjes goed gecrushed zijn. Serveer vervolgens de drank in een groot
glas met een dot slagroom erop en wat karamelsaus. Enjoy!
Tip: versier je ijskoffie met kleine karamelblokjes,
chocoladesnippers of nootjes!