Dirty Chai Latte
Geef een twist aan je espresso! Dirty Chai is een spin-off van de Chai Latte die je als thee variant kent, maar dan met koffie. De koffie geeft het net even een pittige kick en daar houden wij wel van. Wil jij de Dirty Chai Latte proberen? Wij leggen je uit hoe je dit drankje in een paar stappen maakt.
Benodigdheden
½ theelepel kaneel
½ theelepel gemberpoeder
¼ theelepel nootmuskaatpoeder
¼ theelepel gemalen kardemomzaad
4 peperkorrels
1 steranijs ster
2 druppels vanille extract
(of 1 zakje kant en
klare Chai)
200 ml melk
1 shot espresso (Tip: gebruik Deventer Leut Buitenkans)
Extra benodigdheden:
Steelpan
Theezeef
Bereiding
1. Doe de kaneel, gemberpoeder, nootmuskaatpoeder, gemalen kardemomzaad, peperkorrels en steranijs in een theezeef. Verwarm de melk in een steelpan, laat de melk niet koken. Plaats de theezeef in de melk en laat het 5 minuten trekken.
2. Zet een kopje espresso en voeg het vanille extract toe.
3. Haal de theezeef uit de melk en giet de melk in een grote mok. Giet vervolgens de espresso erbij.
Enjoy your Dirty Chai Latte!